Dżem z czerwonych porzeczek

Dżem z czerwonych porzeczek

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • czerwone porzeczki

    1 kg
  • babany

    2 szt
  • cukier

    50 dag
  • żelfix

    1 opakowanie
  • jabłka

    3 miękkie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki oczyścić z szypułek, umyć, osączyć. Jabłka umyć, obrać, pokroić w ósemki, usunąć gniazda nasienne. Zdjąć skórkę z bananów, podzielić na kawałki. Owoce zmiksować, gotować 20 minut, mieszając. Dodać cukier i żelfix, wymieszać, trzymać jeszcze kilka minut na ogniu. Gorący dżem przełożyć do słoików. Słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat