Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Żurek na białej kiełbasie

5.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki
1,5 kg
kiełbasa biała
50 dkg
śmietanka
30% 100 ml
ziele angielskie
4 szt
Sklep Prymat
Majeranek suszony Prymat
2 łyż
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
chrzan ze słoika
Liść laurowy suszony Prymat
2 szt
Sklep Prymat
kości schabowe
1 szt
jajko ugotowane na twardo
6 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Żurek na białej kiełbasie

Do garnka wlewamy 2,5 litra zimnej wody, dodajemy umytą kość schabową- niekoniecznie ale ja lubię zupy na takim wywarze, dodajemy łyżkę soli i gotujemy, następnie zbieramy szumowiny.
Dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, obrane, umyte i pokrojone w kostkę ziemniaki i kiełbasę- gotujemy przez 10 min.Wyciągamy kiełbasę i dodajemy pokrojone w półplasterki jajka, dodajemy majeranek i pokrojoną w plasterki białą kiełbasę. Dolewamy żurek z butelki, śmietankę i doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Podajemy z chrzanem.
SMACZNEGO!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Monika58 25.09.2012 11:40
pychota
Justyna Jussstiii 03.04.2012 10:47
super
Niunia1 19.03.2012 17:44
Dziękuję, jest pyszny!:)
iziona 19.03.2012 16:05
Za sam wygląd można się zakochać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak