Najpierw z podanych składników upiec biszkopt , następnie wystudzić i przekroić wzdłuż . Kremówkę ubijamy wraz z cukrem pudrem i ekstraktem waniliowym , gdy już będzie sztywna to dodajemy otartą skórkę i łyżkę soku z cytryny wymieszać i krem wstawić do lodówki. Potem do ciepłej wody dodajemy cukier mieszając wlewamy sok z cytryny i nasączamy biszkopty , ciasto przełożyć kremem i przykryć biszkoptem i od razu wstawić do lodówki. Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie następnie rozpuścić na parze dodajemy glukozę i mieszamy ale nie wolno nam zagotować , przestudzamy , dodajemy cukier puder wraz z dowolnym kolorem barwnika mieszamy i zagniatamy możemy dać jeszcze cukru pudru aby nam się już nie kleiło , rozwałkować i przekładamy na wcześniej przygotowany tort . Z masy cukrowej odłożyłam kawałek aby malutka foremką wyciąć gwiazdeczki , akurat miałam w kuchni i pomyślałam że się przyda do dekoracji. A kokardkę do tortu zrobiłam w następujący sposób: Potrzebna nam będzie masa cukrowa ,( mogą być przeróżne barwniki kolorowe , jak chcemy zrobić kokardę kolorową) , wałek nie przywieralny , urządzenie do kokardek , a to urządzenie służy do wycinania równych pasków. Jeśli zabarwiamy masę lub nie to i tak wkładamy ją do foli spożywczej aby nam się nie zeschła , mając upragnione kolory lub tylko biały kolor to możemy już przejść do tworzenia urocze kokardy. , należy rozwałkować masę , następnie ustawiamy szerokość wycinanych pasków z których będziemy tworzyć kokardę . Po wycięciu należy połączyć je dołem tworząc coś w rodzaju łezki . Po całkowitym wyschnięciu należy udekorować i delikatnie wbijać wyschnięte z cukrów elementy tworząc piękna kokardę . Z tej masy cukrowej zabarwionej co wycięliśmy gwiazdeczki to namaczamy paluszka w wodzie i przyklejamy na białą kokardę te gwiazdeczki.