Przepis i sposób przygotowania na: Flaczki z kotletów sojowych i boczniaków
Pozostawić do ostygnięcia i pokroić w cienkie paseczki.
Boczniaki umyć, osączyć i pokroić w cienkie paski.
Na patelni rozgrzać 3 łyżki oliwy, dodać cebulę pokrojoną w piórka oraz grzyby - smażyć na lekko złoty kolor.
W międzyczasie zagotować 2 litry wody, dodać starte warzywa.
Zawartość patelni przełożyć do zagotowanej wody z włoszczyzną.
Do garnka wsypać majeranek, ziele angielskie, listki laurowe, paprykę i jarzynkę.
Na patelni po boczniakach obsmażyć pokrojone kotlety sojowe i dołożyć do zupy.
Gotować 30-40 minut, zagęścić lekką zasmażką (z mąki i oleju w równych proporcjach) i doprawić wyciśniętym czosnkiem oraz pieprzem.