Przepis i sposób przygotowania na: Puszysty sernik z czekoladowym kremem zwieńczony pachnącym sosem z truskawek i mango
Wyłożyć tortownicę papierem i wylać ciasto.Piec ok.35 minut w temperaturze 175stopni.
Następnie wymieszać śmietanę z 2 łyżkami cukru pudru.Wylać na wierzch i zapiekać jeszcze 15 minut.
Wystudzić ciasto.
W kąpieli wodnej wymieszać 6 żółtek ze śmietanką i 0,5 szklanki cukru pudru.Mieszać aż zgęstnieje.
Następnie dodać pokruszoną czekoladę i masło.Dokładnie wymieszać.Wystudzić i stopniowo dodawać pianę z 3 białek(ubitą z resztką cukru).Delikatnie wymieszać.Wylać krem na ciasto i schładzać minimum 5 godzin.Następnie zdjąć boki tortownicy i wstawić ciasto na minimum godzinę.Im dłużej tym ciasto będzie miało lepszą konsystencję.
Całość dekorujemy musem ze zmiksowanych truskawek i połówki mango.
Smacznego!