Marmolada wieloowocowa

Marmolada wieloowocowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • śliwki węgierki

    1 kg
  • jabłka

    1 kg
  • gruszki

    1 kg
  • sok z cytryny

    1 szt
  • cukier

    2,7 kg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śliwki umyć, podzielić na połówki, wypestkować. Jabłka i gruszki umyć, obrać, pokroić w ćwiartki. Owoce rozgotować w soku z cytryny. Przetrzeć owocową masę przez sito, dodać cukier. Gotować , mieszając, aż marmolada zacznie krzepnąć. Gorącą marmoladę przełożyć do słoików. słoiki zamknąć, odstawić do wystudzenia do góry dnem lub pasteryzować 20 minut.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

moni0212

06.09.2013 23:12
super przepis

iwona332

06.02.2011 13:48
super

anja3107

05.10.2010 14:36
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat