Przepis i sposób przygotowania na: Bardzo szybka Niby-chińszczyzna
1. Pierś kurczaka pokroiłam w cienkie paseczki.
2. Poszatkowałam w miarę drobno kapustę pekińską, cebulę, 3 pieczarki i paprykę pokroiłam w paseczki - wyszło ok. 2 pełne garści warzyw.
3. Przygotowałam w kubeczku sos: 5 łyżek pikantnego ketchupu, łyżka sosu sojowego, sok z 1 plasterka cytryny, 2 łyżeczki płynnego miodu.
4. Na gorącą oliwę wrzuciłam kurczaka.
5. Makaron z 2 zupek chińskich zalałam wrzątkiem - na resztę działań mamy 3 minuty.
6. Smażyłam kurczaka 2,5 minuty co jakiś czas mieszając.
7. Dodałam warzywa smażąc 1 minutę.
8. Odcedziłam makaron i dodałam na patelnię, polałam sosem i dokładnie wymieszałam.
Gotowe. Jak widzicie, przygotowanie tego dania zajmuje nie więcej 10 minut. A jest tak smaczne, ze je się jeszcze krócej.