Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Domowa pizza na chrupiącym spodzie

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

drożdże
25 g
mleko
100 ml
mąka
2 łyzki
cukier
1 łyzka
mąka
500 g
sól
3/4 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
3/4 łyżeczki
ser żółty
20 dag
feta
1/2 kostki
pieczarki
20 dag
cebula
1 sztuka
pieprz
1 szczypta
Sklep Prymat
oregano
1 szczypta
Sklep Prymat
woda
1 (ciepła)
sos pomidorowy
1 z bazylią
salami
8 (plastry)

Przepis i sposób przygotowania na: Domowa pizza na chrupiącym spodzie

Kroki postępowania

1
Na początku przygotowujemy zaczyn z drożdży, łyżki cukru, mleka i mąki, odstwiamy do wyrośnięcia. Po tym czasie przesiewamy mąkę, dodajemy sól, 3/4 łyżeczki cukru wodę oraz zaczyn i zagniatamy elastyczne ciasto. Odstawiamy pod przykryciem na czas przygotowania farszu.
Pieczarki i cebulkę siekamy i podsmażamy do miękkości.
Krok 1 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
2
Z ciasta formujemy placki pizzy układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, nakładamy sos pomidorowy.
Krok 2 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
3
Następnie dodajemy resztę składników pieczarki, salami, fetę, ser.
Krok 3 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto
4
Pieczemy ok 30 - 40 minut w temperaturze 180 stopni.
Krok 4 - Domowa pizza na chrupiącym spodzie foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Małgorzata106 23.04.2013 20:41
super smaczna
Motorek 15.03.2012 16:25
smaczna
foczka-ks 05.03.2012 23:09
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak