Mięso zmielić,dodać jajko,zmiażdżone ząbki czosnku,dwie łyżki bułki tartej,łyżkę musztardy chrzanowej PYRMAT,sól,pieprz i wrobić na gładką masę.Z mięsa uformować 12 kulek wielkości orzecha włoskiego i usmażyć je na patelni na rozgrzanym tłuszczu ze wszystkich stron,smażyć około 5-6 minut.Ziemniaki i marchew obrać ugotować do miękkości,ostudzić.Marchew pokroić w plastry a ziemniaki przepuścić przez praskę.Pora drobno posiekać i zeszklić na łyżce masła przez około 2-3 minuty.Do ziemniaków dodać pora zeszklonego na maśle,jajko,mąkę pszenną i ziemniaczaną sól,pieprz i wszystko dokładnie wymieszać.Formę do pieczenia muffinek taką na 12 sztuk wysmarować masłem i nakładać ciasto ziemniaczane do połowy wysokości do każdej włożyć do środką podsmażoną mięsną kulkę i 2-3 plasterki ugotowanej marchewki,przykryć pozostałym ciastem do pełna,docisnąć ciasto do dna i wyrównać powierzchnię każdej z muffinek za pomocą łyżeczki zamoczonej w stopionym maśle,Piekarnik nagrzać do 180 stopni(góra-dół)i piec muffinki około 35-40 minut aż się zarumienią.Wlać śmietankę do rondelka,zagotować gdy śmietanka zacznie gęstnieć zdjąć z ognia,odlać 4 łyżki do kubeczka,dodać 3 łyżki musztardy chrzanowej PRYMAT,wymieszać i wlać do reszty śmietanki,postawić ponownie na ogniu i gotować aż sos zgęstnieje,doprawić sokiem z cytryny,solą i pieprzem oraz natką pietruszki.Gotowe muffinki lekko przestudzić,delikatnie wyjąć z formy,ułożć na talerzach i podawać polane sosem.SMACZNEGO!