Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Jabłkowo migdałowa fantazja

5.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Ciasto:
mąka pszenna
250 g
jajko
2 szt
mleko
1 łyżka
proszek do pieczenia
1 łyżeczka
margaryna Kasia
100 g
cukier waniliowy
1 szt
Sklep Prymat
cukier
100 g
jabłka
1 kg
cukier
2 łyżka
rodzynki
100 g
margaryna Kasia
50 g
margaryna Kasia
100 g
płatki migdałowe
100 g
cukier
100 g
miód
1 łyżka
mleko
1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Jabłkowo migdałowa fantazja

Robotem z nożami siekającymi zrobić ciasto, zawinąć je w folię spożywczą i włożyć do lodówki aby sie schłodziło na 30 minut.
Po tym czasie ciastem wylepić tortownicę wysmarowaną margaryną.
Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i podpiec przez 15 minut.

Umyte i pozbawione gniazd nasiennych jabłka pokroić w sporą kostkę.
Na patelni stopić 50 g margaryny, wrzucić rodzynki i jabłka i smażyć około 3 minuty.
Masę jabłkową wyłożyć na podpieczony spód.

100 g Kasi roztopić na patelni, dodać cukier i migdały i chwilkę smażyć.
Dodać miód i cukier i zagotować mieszając.
Gotową masę migdałową wyłożyć na jabłka.

Tak przygotowane ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać 30 minut.
Ciasto można podać na ciepło lub na zimno.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kuchareczka2 20.05.2013 21:18
pienie wyglada
Jastinka 23.02.2012 08:52
świetne
Agnieszka_B 20.02.2012 14:45
Zapowiada się przepysznie:)
cukiereczek 20.02.2012 12:51
zjadłabym
Anio?eczek 19.02.2012 11:54
fantazja na całego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak