Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Sos grzybowy ze świeżych grzybów w kremówce z czosnkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
2 sztuk
czosnek
2 ząbek
sól
1/2 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat
Kucharek przyprawa do potraw
1 łyżeczka
Sklep Prymat
śmietanka kremowa
1 opakowanie
pietruszka zielona
3 gałązka
grzyby leśne
2 kg
masło
3 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Sos grzybowy ze świeżych grzybów w kremówce z czosnkiem

Grzyby przebrać, oczyścić, opłukać i obgotować. Cebulę obrać i pokroić w kostkę. Masło rozgrzać na patelni, dodać pokrojoną cebulkę w kostkę, dodać obrany i wyciśnięty przez praskę czosnek i podsmażyć, dodać obgotowane grzyby, dodać wody i dusić składniki, następnie dodać przyprawy: sól, pieprz, kucharek, następnie dodać śmietankę kremówkę i dusić pod przykryciem. Posypać opłukaną i posiekaną natką pietruszki. Podawać z ziemniakami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ronald88 17.02.2012 14:08
supcio

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak