Hot dog Ewy

Hot dog Ewy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    1 kg
  • drożdże świeże

    100 g
  • woda

    1/2 l
  • cukier

    2 łyżki
  • sól

    2 łyżeczki
  • oliwa

    8 łyżek
  • parówki cienkie

    10 szt
  • cebula

    4 szt
  • ser żółty

    200 g
  • oliwa

    3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z mąki, drożdży, wody, cukru,soli i oleju zagniatamy ciasto.
Przykrywamy ściereczką i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
Gdy podwoi swą objętość, ciasto dzielimy na 10 części.
Każdy kawałek ciasta rozwałkowujemy na nie za gruby placek.
Następnie na środku kładziemy parówkę kawałek sera i podsmażoną cebulkę lub inne dodatki.
Zawijamy w rulon i układamy na wyłożoną papierem do pieczenia blachę.
Czekamy chwilę, aż podrosną.
Pieczemy 20 minut w temperaturze 150 stopni.
Jak ktoś lubi, to może na wierzchu posypać tartym serem, który się zapiecze i doda lepszego smaku.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IZABELA29

14.06.2013 22:34
dzieciaki takie cuda uwielbiają

Ela15

28.02.2012 13:34
rewelacja

Krzysztof18

20.10.2011 13:29
wspaniałe

artur7

20.07.2011 19:48
pyszne

piotereq

17.04.2011 15:39
fajne

ZEWA

05.02.2011 19:22
moja rodzinka bardzo je lubi

Elżbieta17

05.02.2011 17:05
ciekawy pomysł

ewasylwia

25.09.2010 10:07
Fajne i całkiem inne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat