Przepis i sposób przygotowania na: Pasta z tuńczyka z kukurydzą, jajkiem, majonezem
Pasta z tuńczyka z jajkiem i kukurydzą to połączenie pasty z tuńczyka oraz pasty jajecznej. Jajka i tuńczyk wspaniale ze sobą współgrają tworząc kremową pastę, której smak zachwyca! By przełamać kremowość pasty, koniecznie wzbogaćcie ją dodatkiem natki pietruszki czy innymi ulubionymi ziołami, np. koperkiem czy szczypiorkiem. Innym dodatkiem, który dodaje chrupkości paście jest kukurydza. Jej dodatek możecie oczywiście pominąć jeśli nie przepadacie za nią, jednak uwierzcie, że pasta z tuńczyka z jajkiem i kukurydzą nabiera wyjątkowego smaku.
1. W pierwszej kolejności należy tuńczyka odcedzić na sicie z sosu własnego, rozdrobnić na mniejsze kawałki, kukurydzę odcedzić z zalewy i dodać do tuńczyka.
2. Jajka ugotować na twardo, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę, dodać do sałatki, dodać posiekaną natkę pietruszki.
3. Następnie całość przyprawić solą, pieprzem. Wymieszać z majonezem i musztardą.