Przepis i sposób przygotowania na: udka indyka i leczo z kabaczka
Kroki postępowania
Kabaczka obrać ze skórki, oddzielić od pestek i pokroić w kostkę. Cebulę obrać i pokroić, paprykę umyć i pokroić.
Na patelni na rozgrzany olej wrzucić cebulę i przyrumienić, następnie kabaczka i paprykę, dodać sól pieprz, kurkumę i smażyć do miękkości. Dodać pomidory bez skórki - latem użyć świeże gatunek Lima, a zimą włoskie z puszki. Na końcu dodać resztę przypraw (poza zieleniną - jest do posypania dania na talerzu), oraz 2 ząbki czosnku pokrojone w plastry.
Indyka pokroić w paski i przyprawić przyprawą do indyka. Na innej patelni przyrumienić mięso, dodać drugą cebulę pokrojona w kostkę i 1 rozgnieciony ząbek czosnku.
Podawać kawałki indyka na leczo, posypane zieleniną.