Przepis i sposób przygotowania na: Pomarańczowe muffinki
Kroki postępowania
Ostudzone muffinki przykrywamy czapeczką z bitej śmietany i posypujemy kandyzowaną skórką pomarańczową.
mąka pszenna | 260 g |
proszek do pieczania | 5 g |
Soda oczyszczona Prymat | 5 g |
pomarańcze | 2 sztuki |
sok pomarańczowy | 200 ml |
cukier | 100 g |
masło | 100 g |
jajko | 1 sztuka |
śmietana kremówka | 250 ml |
cukier waniliowy | 1 łyżeczka |
kandyzowana skórka pomarańczow | 50 g |
wódka żurawinowa | 20 ml |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: