Wykwintna polędwiczka

Wykwintna polędwiczka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pieczarki

    50 dag
  • cebule

    3
  • pietruszka

    4 łyżki
  • masło

    2 łyżki
  • polędwiczki wieprzowe

    4
  • szynka konserwowa

    25 dag
  • ciasto francuskie

    45 dag
  • jajko

    1
  • olej

    2 łyżki
  • sól

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Cebule i pieczarki oczyścić, drobno pokroić, podsmażyć na maśle do całkowitego odparowania wody. Polędwiczki oczyścić, przyprawić, obsmażyć na rozgrzanym oleju. Ciasto francuskie rozwałkować na 4 prostokąty, na każdym ułożyć równą warstwą przygotowany farsz. Na farszu rozłożyć plastry szynki i obsmażoną polędwiczkę. Całość zrolować, zlepić brzegi. Ciasto posmarować rozmąconym jajkiem. Piec 25 minut w temp. 170 stopni C.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat