Naleśniki z farszem extra

Naleśniki z farszem extra

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mleko

    1 litr
  • mąka

    ok. 1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • mięso od szynki

    0,5 kg
  • kapusta kiszona

    1 kg
  • cebula

    2 sztuki
  • sól, pieprz do smaku

  • bazylia otarta Prymat

    1 łyżka
  • tymianek

    1 łyżka
  • boczek

    0,5 surowy
  • grzyby

    30 dkg
  • słonina

    20 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek i mięso od szynki gotujemy do miękkości, kapustę płuczemy i zagotowujemy z grzybami potem odcedzamy. wszystkie składniki mielimy w maszynce do mięsa. Słoninę kroimy w kosteczkę na skwarki cebulę w drobne piórka (lub w kostkę jak kto woli). W międzyczasie robimy ciasto naleśnikowe z mąki , mleka jajek i szczypty soli oraz ziół i smażymy naleśniki. Kiedy naleśniki będą już gotowe, na patelnie wkładamy słoninkę i stapiamy ja na skwarki pod koniec dodajemy cebulkę żeby się ładnie podsmażyła, do tak przygotowanej bazy dajemy zmielony farsz i razem jeszcze zasmażamy. Na każdy naleśnik nakładamy po 2 łyżki farszu i zwijamy w rulonik. Przed podaniem obsmażamy na patelni z odrobiną oleju. Naleśniki można podawać z ketchupem lub sosem \"amerykańskim\" (majonez i musztarda 1:1 z drobno posiekaną cebulką)

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

27.02.2012 09:00
pychota

Mysiunia

23.10.2010 12:35
bardzo fajne:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat