Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Gulasz romański

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina
40 dag
cebule
2
sok jabłkowy
2 szklanki
olej
1 łyżka
sól
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieprz
1 łyżeczka
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz romański

Mięso, paprykę i cebule pokroić w kostkę. W garnku rozgrzać olej. Dodać wołowinę, paprykę, cebulę, po 1/2 łyżeczki soli i pieprzu. Smażyć na dużym ogniu, aby mocno zbrązowić cebulę i mięso. Zalać sokiem jabłkowym. Dusić pod przykryciem 30 minut. Zdjąć pokrywkę. Doprawić resztą soli i pieprzu. Podawać z ryżem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pacpaw 28.06.2012 22:03
koniecznie muszę taki przygotować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak