Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Łopatka domowa

5.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Łopatka b/k
2 kg
pieprz
5 ziaren
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 szt
Sklep Prymat
ziele angielskie
5 ziarenek
Sklep Prymat
pektosoli
180 g
woda
3 l
czosnek
3 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: Łopatka domowa

Do garnka wlać wodę, zagotować. Następnie dodać pieprz, ziele angielskie, listki laurowe, czosnek. Gotować parę minut. Następnie zestawić garnek z ognia,zalewę ostudzić. Do chłodnej zalewy włożyć łopatkę, odstawić na 2 tygodnie, co drugi dzień odwracając na drugą stronę. Po 2 tygodniach wyjąć łopatkę z zalewy, osączyć, włożyć w siatkę i uwędzić. Po uwędzeniu włożyć łopatkę do zalewy w której wcześniej leżakowała tylko wyjąć przyprawy z zalewy i parzyć w 80 stop przez 1,5 godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 08.06.2015 13:14
wygląda bardzo smakowicie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak