Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

nadziewane cebule

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula
10
pieczarki
200 gram
masło
100 gram
bulion
250 ml
pomidory krojone z puszki
300 gram
ser żółty
50 gram
jajko
2
Bułka tarta klasyczna Prymat
2 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: nadziewane cebule

Cebule obrać, obgotować, ostudzić i wydrążyć. Miąższ i pieczarki posiekać, podsmażyć na maśle, dodać jajaka, bułkę tartą,sól i pieprz. Napełnić farszem cebule i posypać serem.
Cebule ułożyć w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem i pomidorami z puszki. Zapiekać 20minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak