Sos do drobiu i ryb

Sos do drobiu i ryb

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

    1 łyżka
  • mąka przenna

    1 łyżka
  • rosół z kury Kucharek

    2 szklanki
  • żółtko

    1 sztuka
  • śmietana 22%

    2 łyżki
  • sól czosnkowa Prymat

    0,5 łyżeczki
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z masła i mąki zrobić białą zasmażkę, rozprowadzić ją zimnym rosołem i chwilę gotować, aż do zgęstnienia. Zdjąć z ognia. Żółtka rozetrzeć ze śmietaną, dodać kilka łyżek sosu, połączyć z resztą sosu i wymieszać. Doprawić solą czosnkową, pieprzem i sokiem z cytryny. Podawać do drobiu, białego mięsa i gotowanych ryb.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

szajba2

02.03.2011 14:57
sos

Barbara55

05.11.2010 15:03
dobry sos to podstawa

patelka

21.07.2010 08:31
sosik już wypróbowany:)

patelka

21.07.2010 08:30
sosik już wypróbowany:)

kasiaw

19.05.2010 23:06
ja również uwielbiam sosy spróbuje napewno

remprzem

20.04.2010 22:40
brzmi smacznie + napewno wzprobuje + moj maz jest smakoszem ryb

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat