Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Makaron ze szpinakiem i soczewicą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron
250 g
szpinak mrożony
250 g
soczewica czerwona
150 g
cebula
1 szt
gałka muszkatołowa
do smaku
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól do smaku
Sklep Prymat
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Makaron ze szpinakiem i soczewicą

Makaron gotujemy według przepisu. Soczewicę moczymy na kilka godzin i gotujemy do miękkości.
Na rozgrzanym oleju podsmazamy pokrojoną cebulę, dodajemy rozmrożony szpinak i smażymy kilka minut. Dodajemy ugotowana soczewicę, doprawiamy do smaku, możemy też dodać ulubione zioła. Sosem polewamy makaron. Polecam dla wegetarian.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawelek180844 02.06.2012 14:39
Ładnie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak