Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Ciasto z brzoskwiniami i jab?kami

5.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

m?ka
1,5 szklanki
margaryna
13 dag
cukier
3/4 szklanki
jajko
3
mleko
3 ?y?ki
proszek do pieczenia
1 ?y?eczka
sok pomara?czowy
1 litr
budynie ?mietankowe
3
kremówka
50 dag
jab?ka
8

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto z brzoskwiniami i jab?kami

Margaryn? utrze? z cukrem, wbi? jaja i porcjami dosypywa? m?k?. Doda? mleko i proszek do pieczenia. Piec w temp. 180 stopni C. przez 30 minut. Budynie ugotowa? na soku. Do gor?cego budyniu do?o?y? 6 grubo startych jab?ek. Przestudzi? i wy?o?y? na ciasto. Ozdobi? bit? ?mietan? oraz plastrami 2 jab?ek i brzoskwi?.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak