Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

rabarbar w pomarańczowym sosie zabaione

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pomarańcze
3 szt
cukier
3 łyżki
rabarbar
800 g
jaja
3 szt
likier pomarańczowy
1 łyżka
sok z cytryny
1 łyżka
pistacje
17 szt
skórka z pomarańczy
1 szt
sól
1 szczypta
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: rabarbar w pomarańczowym sosie zabaione

Umyty rabarbar pokroić na 5 cm kawałki i gotować ok. 5 minut w soku wyciśniętym z pomarańczy z dodatkiem cukru. Rabarbar wyjąć, sok zredukować do połowy objętości i polać rabarbar, włożyć do lodówki. Jajka ubić w kąpieli wodnej z solą, likierem i sokiem z cytryny do uzyskania gęstej konsystencji. Garnek przełożyć do zimnej wody, ubijać dalej, aż ostygnie. Polać rabarbar, posypać posiekanymi pistacjami i skórką z cytryny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 30.05.2012 01:06
Mniam, mniam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak