Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

mintaj faszerowany

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mintaj
1 szt
kajzerka
1/2 szt
cebula
1 szt
jajko
1 szt
musztarda
1 łyżeczka
Sklep Prymat
pieczarki marynowane
300 g
śmietana gęsta
1/2 szkl.
mąka
2 łyżeczki
sok z cytryny
1 szt
zioła
1 łyżka
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
boczek wędzony
4 plastry
cielęcina
300 mielona

Przepis i sposób przygotowania na: mintaj faszerowany

Rybę umyć, osuszyć, skropić sokiem, wstawić do lodówki na 20 minut. Po wyjęciu posolić i popieprzyć. Bułkę namoczyć, odcisnąć, wymieszać z mielonym mięsem posiekaną cebulą, jajkiem, musztardą, połową ziół, posolić i popieprzyć. Tak przygotowanym nadzieniem nafaszerować rybę i zabezpieczyć wykałaczkami boki. Włożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia, na rybie położyć połówki plastrów boczku. Piec w 200 st. ok. 1 godz. Po 40 min. dodać pieczarki. Zalewę z pieczarek wlać do garnka, dodać resztę ziół, mąkę i śmietanę, zagotować, doprawić, polać rybę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 28.05.2012 15:34
Super sprawa taka ryba.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak