Fasolę zamaczamy na noc w garnku , następnego dnia gotujemy ją w tej samej wodzie , wrzucamy kostki i gotujemy , w tym czasie kroimy w kostkę mięso i wrzucamy do miseczki a do drugiej miseczki wrzucamy pokrojoną kiełbasę w kostkę , do miseczki z mięsem sypiemy przyprawę uniwersalną , do gyrosa , pieprz ziołowy i przyprawę do gulaszu oraz zioła prowansalskie , mieszamy i wkładamy do lodówki, a do drugiej miseczki z kiełbasa sypiemy tylko przyprawę do grilla , mieszamy . Smażymy najpierw kiełbasę na 2 łyżkach tłuszczu , po usmażeniu dodajemy kiełbasę do gotującej się fasolki tylko bez tłuszczu a na tym tłuszczu po kiełbasie smażymy mięso , po usmażeniu dodajemy do fasolki .Gotujemy godzinę , po tym czasie zabarwiamy koncentratem i robimy zasmażkę z tłuszczu i maki , dodajemy do fasolki. A potem już możemy czekać na wzdęcia.