Masa pomarańczowa z jabłkami

Masa pomarańczowa z jabłkami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pomarańcze bez pestek

    35 dkg
  • jabłka

    35 dkg
  • cytryna

    1
  • migdały

    10 dkg
  • cukier

    50 dkg
  • woda

    150 ml
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotować syrop. Pomarańcze, cytrynę jabłka ze skórą zetrzeć na tarce o dużych otworach a następnie dodać do syropu. Gotować na dużym ogniu mieszając do przezroczystości, pod koniec dodać obrane migdały lub drobno posiekane orzechy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

bercik1

10.04.2011 16:04
takiej nie robiłem

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat