zupa z kalarepy

zupa z kalarepy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • młode kalarepy z liściami

    2-3 szt
  • ziemniaki młode

    2 duze
  • kawałek mięsa wieprzowego lub kości

  • szczypta gałki muszkatołowej

  • sól

  • masło

    1 łyzka
  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso myjemy, wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą i gotujemy. Ziemniaki i kalarepy obieramy i myjemy. Kalarepy kroimy w plastry, ziemniaki w kawałki. Dodajemy do wywaru i gotujemy ok 20 minut. Doprawiamy solą i gałką. Liście kalarepy myjemy, kroimy i wrzucamy do zupy. Na patelni roztapiamy masło, wsypujemy mąkę i mieszamy. Rozprowadzamy odrobiną zupy, wlewamy do garnka. gotujemy aż zupa zgęstnieje.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat