Przepis i sposób przygotowania na: Tort z ananasem.
Przygotowujemy masę ananasową:
Ananasy odcedzamy połowę drobno kroimy a drugą połowę owoców zostawiamy do dekoracji.
Z soku odlewamy 1/2 szklanki resztę wlewamy do garnuszka,dodajemy suche galaretki i podgrzewamy.Budynie mieszamy z pozostałym sokiem/zostawiając 3 łyzki do nasaczenia biszkoptów/ - mieszamy,wlewamy do garnka i zagotowyjemy.
Garnek zestawiamy z ognia dodajemy masło i dokładnie mieszamy.Pokrojone ananasy dodajemy do masy i taka masą smarujemy biszkopt.
Placki biszkoptów dzielimy na 2 części nasączamy sokiem z znanasów wymieszanym z odrobiną wody i dodatkiem soku z cytryny.
Krem czekoladowy przygotowujemy wg.przepisu na opakowaniu i dodajemy do niego drobno pokrojoną gorzką czekoladę.
Placki smarujemy na przemian masami i wstawiamy tort do lodówki na 2 -3 godziny.
Smacznego!