Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Nadziewana pomarańcza

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pomarańcza
2 sztuki
cukier
6 łyżek
śmietana kremówka
300 ml
żółtko jajek
4 sztuki
cukier waniliowy
1 opakowanie
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Nadziewana pomarańcza

Śmietanę zagotować z cukrem waniliowym. Żółtka wymieszać z cukrem, ciągle mieszając powoli dodawać przestudzoną śmietanę. Z pomarańczy przeciętych na połówki wydrążyć miąższ, do połówek przelać masę. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 150 stopni i piec przez 45 minut. Po tym czasie wyjąć, wystudzić, wstawić na kilka godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 13.09.2013 14:55
rewelacyjny przepis :)
IlonaAlbertos 07.09.2013 20:44
Fajny pomysł.
caralajna 23.05.2013 10:42
ciekawy pomysł
Seba 11.10.2012 09:35
extra
IZABELA29 15.09.2012 08:50
pomysłowe
Rybciia 01.06.2012 11:52
fajne :-)
jeta72 11.03.2012 17:42
super!!!
Motorek 14.02.2012 09:46
super
mirosława4 11.02.2012 16:31
zapowiada się smacznie
mela251
mela251 11.02.2012 09:22
rewelacja
Krystyna32 13.01.2012 09:48
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak