pikantne rzodkiewki ze słoika

pikantne rzodkiewki ze słoika

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rzodkiewka

    1 kg
  • sól

    2 łyżka
  • ocet winny

    do smaku
  • imbir

    do smaku
  • pieprz gruboziarnisty

    do smaku
  • cukiero smaku

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rzodkiewki myjemy, dosyć gęsto nakłuwamy, przekładamy do miski i zalewamy wrzacą wodą. Po kilku minutach odcedzamy. Do garnka wlewamy ocet winny, wsypujemy 1,5 łyżki pieprzu gruboziarnistego, 2 łyżki soli, 3 łyżki cukru, 2 łyzki imbiru zagotowujemy. Rzodkiewki ciasno układamy w sloikach, zalewamy nasza marynatą. Zagotowujemy.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Justyna Jussstiii

11.03.2012 15:41
super

Ewa111

04.03.2012 17:33
ciekawe ,nigdy nie spotkałam się z marynowanymi rzodkiewkami

olkaaa

15.01.2012 09:33
takich jeszcze nie jadłam

IKrakowianka

12.01.2012 00:30
zaciekawił mnie ten przepis, super pomysł!!

dasada1

09.09.2010 00:41
to jest fajne!

mundek1011

07.09.2010 12:23
bardzo fajny pomysł

Kate131

16.07.2010 08:16
czegos takiego nie robiłam

kakiaa

14.07.2010 09:18
O! pierwszy raz widzę przepis na marynowana rzodkiewkę! Lubię nowe smaki, więc zrobię sobie słoiczek albo dwa:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat