Z kapusty oddzielić 16 średniej wielkości liści, wyciąć grube żyłki, wrzucić do wrzątku na pół minuty, by tylko zwiędły, odcedzić i ostudzić. Dymki z 15 cm. szczypiorkiem pokroić na średnie kawałki. Marchewkę w drobną kostkę. Kiełki umyć i odcedzić. Rozgrzać 1 łyżkę oliwy, podsmażyć cebulkę, dodać marchew, posiekane grzyby, kiełki i smażyć 2 minuty, mieszając. Pokrojone w kawałki mięso dorzucić do warzyw, przyprawić, dodać 1 łyżkę sosu sojowego i smażyć, mieszając 3-4 minuty. 2 liście kapusty ułożyć na krzyż, jeden na drugim. Położyć porcje farszu (bez sosu), liście zwinąć i obwiązać nitką. Rozgrzać pozostałą oliwę i obsmażyć dookoła każdą porcje kapusty. Wyjąć do naczynia żaroodpornego i włożyć do rozgrzanego pieca.
Do sosu na patelni dolać sherry, sok z cytryny, miód i 1 łyżkę sosu sojowego, wymieszać, podgrzać i polać porcje kapusty.