Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Karp w czerwonym winie

5.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

karp
1 kg
Liść laurowy suszony Prymat
4-5 szt
Sklep Prymat
wino czerwone wytrawne
1,5 szkl
mięta
4-5 liści
natka pietruszki
1/2 pęczka
czosnek
3 ząbki
Imbir mielony Prymat
do smaku
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
orzechy włoskie
1 mielone

Przepis i sposób przygotowania na: Karp w czerwonym winie

Karpia umyć, oczyścić z łusek, wypatroszyć i pokroić w dzwonka. Włożyć do rondla, poprzekładać natką pietruszki, miętą, pokruszonymi listkami laurowymi, posiekanym czosnkiem, solą i pieprzem. Następnie zalać winem i gotować pod przykryciem około 20-25 minut. Ugotowaną rybę wyjąć a sos przecedzić przez sito. Do sosu dodać szczyptę imbiru, orzechy, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać, włożyć rybę, zagotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mirosława4 03.10.2013 15:47
wspaniała rybka !
Seba 29.09.2012 10:30
extra
IlonaAlbertos 22.09.2012 21:52
Zapowiada się wspaniale.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak