Przekąska parmeńska

Przekąska parmeńska

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żółty ser

    10 dkg
  • gruszki

    2-3 sztuki
  • sok z cytryny

  • ew. kilka orzechów włoskich

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gruszki obrać i usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę, natychmiast skropić sokiem z cytryny i dobrze wymieszać, aby miąższ nie pociemniał. Ser pokroić w kostkę. Na wykałaczki nadziewać kostkę gruszki i kostkę sera. Na wierzchu można jeszcze umieścić połówkę lub ćwiartkę orzecha włoskiego.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

mehia

16.06.2011 19:51
niezłe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat