Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Krem cytrynowy

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko
3 szt
cytryny
1,5 szt
Żelatyna wieprzowa Prymat
3 łyżeczki
Sklep Prymat
cukier
3 łyżki
sól
do smaku
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Krem cytrynowy

Z żółtek i cukru utrzeć kogel-mogel. Cytryny umyć, sparzyć wrzątkiem, zetrzeć z nich skórkę i wycisnąć sok. Żelatynę namoczyć w 3 łyżkach zimnej wody i kiedy się rozpuści raz zagotować. Gdy żelatyna ostygnie, dodać skórkę cytrynową, utarte żółtka, sok, wymieszać. Na końcu dodać pianę z białek ubitą ze szczyptą soli i lekko wymieszać drewnianą łyżką. Wystudzić w lodówce

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak