Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

jajecznica po bułgarsku

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja
12 szt
papryka czerwona
350 g
cebula
100` g
pomidor
250 g
masło
50 g
pietruszka zielona
1 łyżka
Papryka ostra mielona Prymat
1 szt
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
ser owczy
150 (stary)

Przepis i sposób przygotowania na: jajecznica po bułgarsku

Oczyszczoną paprykę lekko upiec i zdjąć skórkę. Cebulę posiekać i podsmażyć na maśle do zmięknięcia. Dodać paprykę i podsmażyć. Dodać obrane i pokrojone pomidory, jajka wymieszane z dwoma łyżkami wody i posypać startym serem, posolić. Gdy jajka zetną się posypać natką i podawać z pieczywem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.03.2012 12:36
Dobra.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak