Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Barszcz czerwony na mięsie indyczym

5.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

buraki
6-8 szt.
woda
ile trzeba
Liść laurowy suszony Prymat
2-3 szt.
Sklep Prymat
ziele angielskie
kilka ziarenek
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz ziarnisty
do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
do smaku
Sklep Prymat
koncentrat z buraków
500 ml
marchew
2 szt.
skrzydełka z indyka
1-2 szt.
indyk
1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony na mięsie indyczym

Mięso myjemy, wkładamy do garnka, gotujemy na małym ogniu, dodajemy obrane i pokrojone w plastry buraki, oraz pokrojoną marchew. Dodajemy przyprawy, mieszamy, pod koniec gotowania, dodajemy koncentrat z buraków, mieszamy. Gdy barszcz będzie już gotowy, zdejmujemy z ognia, nalewamy do filiżanek. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

???? 22.02.2023 15:12
Co to znaczy : "woda - ile trzeba"??????? to jest przepis??
Adamorek 22.05.2012 22:39
na tym mięsie nie jadłem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak