Jajecznica z bakłażanami i groszkiem

Jajecznica z bakłażanami i groszkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • bakłażan

    300 gram
  • szynka

    100 gram
  • cebula

    1 szt
  • jajko

    4 szt
  • groszek

    100 gram
  • sól, pieprz

    do smaku
  • masło do smażenia

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokroić bakłażany na kawałki, osolić. Zostawić na 30 minut. Rozgrzać masło. Obsmażyć w nim kawałki bakłażanów i odstawić do miseczki. Roztopić masło, obsmażyć na nim cebulkę pokrojoną w kostkę, dodać szynkę i groszek. Pomieszać jajko z pieprzem i solą i zalać szynkę z groszkiem. Wykładać na talerz bakłażany i na to jajecznicę.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

16.11.2010 18:37
jeszcze takiej nie jadłam, ciekawe połączenie

pegaz

01.11.2010 08:00
nie próbowałam

Bartolomeo

01.07.2010 13:23
Polecam :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat