Przepis i sposób przygotowania na: Rolada czekoladowa z morelami
Nagrzać piekarnik do 200st. Wyłożyć blachę papierem do pieczenia. Przygotować ciasto biszkoptowe i wyłożyć na blachę. Piec 12min. Ostudzić pod przykryciem. Ostrożnie odwrócić blachę do góry dnem, żeby ciasto wypadło na położoną ściereczkę, posypaną cukrem pudrem. Odstawić blachę, zdjąć i wyrzucić papier. Zmieszać śmietanę, ser, cukier, żelatynę i wódkę. Wyłożyć masę na ciasto biszkoptowe, pozostawiając wzdłuż jednego z brzegów 4cm. wolnej powierzchni. Świeże morele sparzyć, obrać ze skóry, przepołowić i usunąć pestki. Owoce z puszki odsączyć. Pokroić na małe kawałki i rozłożyć na kremie. Zwinąć roladę za pomocą ściereczki, zaczynając od dłuższego posmarowanego nadzieniem brzegu. Ułożyć na tacy pokrytej folią aluminiową i wstawić na 20min. do zamrażalnika. Przed podaniem posypać cukrem pudrem