Bułka śniadaniowa

Bułka śniadaniowa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • masło

  • salami

    1 plasterek
  • sałata

    1 liść
  • pomidorki koktajlowe

    1 sztuka
  • rzodkiew

    1 sztuka
  • ogórek

    4 grubsze plasterki
  • bazylia

    do smaku
  • oregano

    do smaku
  • zioła prowansalkie

    do smaku
  • szczypiorek

  • bułka

    1 sztuka
  • ser żółty

    1 plasterek
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Bułkę przekroić na pół, posmarować obie połówki masłem. Na jednej z nich (dolnej) położyć liść sałaty i plasterek sera. Szczypiorek drobno pokroić i posypać go na wierzch sera a na to położyć plasterki rzodkiewki. Następnie położyć plasterek salami. Pomidorki pokroić i ułożyć na salami, posypać ziołami (najlepiej świeżymi) a na to położyć plastry ogórka. Przykryć drugą połówką bułki. Smaczenego!

Bułkę można zawinąć w folie śniadaniową i spożyć w pracy, w szkole lub w wolnej chwili po paru godzinach i jest równie smaczna i pożywna! Smaki przez pare godzin sobą przechodzą, aromaty się uzupełniają.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

gosia561

28.02.2011 23:30
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat