pstrągi z migdałami

pstrągi z migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pstrąg sprawiony

    4 szt
  • mleko

    1/2 szkl
  • sól

    1/2 łyżeczki
  • mąka

  • masło

    10 dag
  • płatki migdałowe

    5 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pstrągi umyć i osuszyć.Mleko zmieszać z solą i wylać na talerz.Pstrągi moczyć w mleku a następnie obtaczać w mące.Połowe masła rozgrzać na patelni i obsmażyć na nim ryby z obu stron na złoty kolor.ok 10 min.Migdały zrumienić na drugiej połowie masła i obłozyć nimi usmażone pstrągi

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

kriko

11.02.2013 15:17
pycha

Krzysztof15

01.10.2012 16:06
bajka

Luki

17.03.2012 07:42
super

Lidia6

01.01.2012 12:54
brzmi smacznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat