Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

\"niezły pasztet\"

5.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso wołowe bez kości
60 dag
łopatka bez kości
40 dag
wątróbka
20 dag
boczek wędzony
10 dag
cebula
1
grzyby suszone
2 szt
olej
3 łyżki
jajko
2
śmietana kremowa 30%
1/2 szkl
kajzerka
1/2
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyzeczki
Sklep Prymat
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
żurawina

Przepis i sposób przygotowania na: \"niezły pasztet\"

mięsa,warzywa,grzyby włożyć do brytfanki dodać liść laurowy,tymianek,ziele ang,pieprz ziarnisty.Przykryj i duś na średnim ogniu ok 1,5godz.Wyjmij przyprawy,dodaj kajzerke i poczekaj aż wchłonie płyn.Przestudzone mięsa zmielić 2x.Do masy dodać kremówkę,jajka połowę żurawin.Doprawić solą i pieprzem i gałką muszk.Formę wyłozyć plastrami boczku tak aby wystawały z formy.Wyłozyć połowę masy .Posypać żurawiną i wyłozyć resztę masy.Przykryć plastrami boczku.Piec w 190st ok 1,5 godz

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kriko 10.02.2013 12:39
super
Krzysztof15 14.11.2012 17:19
pycha
Izabela/bella81 02.07.2012 22:33
musi być na prawdę "niezły" :)
safcia 30.05.2012 09:00
nie ma jak swoj pasztet
kasienka23 20.04.2012 22:01
najlepszy jest swojski pasztecik
iknbozka 02.03.2012 08:37
mniam
Ewa/kalapurtka 27.12.2011 14:23
pycha
Renia1 26.12.2011 15:04
zgadzam sie, domowy najlepszy!
iziona 26.12.2011 09:39
Faktycznie niezły
treonina 25.12.2011 21:47
domowy pasztet jest najlepszy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak