Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zapiekanka jajeczno-pomidorowa

0.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

masło
2łyzki
pomidor
2szt
szynka
2plastry
jaja
2szt
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
ser cheddar
30g
chleb tostowy
2kromki pszenny

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekanka jajeczno-pomidorowa

Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Pomidory obrać ze skórki. Piekarnik rozgrzać do 160st. Dwa małe naczynia żaroodporne posmarować połową masła. Na dno położyć pokrojonego w kostkę pomidora. Na pomidorach ułożyć szynkę. Na szynkę rozbić jajo, przyprawić solą i pieprzem . Z wierzchu posypać tartym serem. Piec przez 15min. W tym czasie opiec na patelni posmarowane resztą masła tosty.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak