Sos pomidorowy francuski

Sos pomidorowy francuski

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przecieru pomidorowego

    1 szklanka
  • cebule

    3
  • seler

    1
  • sól, cukier

    do smaku
  • słodkiej papryki Prymat

    szczupta
  • olej sojowy

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cebulę i seler obrać, zalać wrzącą wodą, ugotować do miękkości. Lekko przestudzić, przetrzeć przez sito. Dodać przecier pomidorowy, zagotować. Przyprawić solą, cukrem i słodką papryką do smaku. Dodać olej sojowy.

Smacznego!!!!

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat