Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Królik pokryty boczkiem

0.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

królik
1 sztuka
boczek
10 plastrów
cebula
1 sztuka
bulion warzywny
300 ml
śmietana
100 ml
sok z połowy cytryny
czosnek
4 ząbki
czarny pierprz w kulkach
4 sztuki
ziele angielskie
4 sztuki
Sklep Prymat
Pieprz czarny grubo mielony Prymat
do smaku
Sklep Prymat
sól
do smaku
Sklep Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Królik pokryty boczkiem

Czosnek utrzeć z solą i pieprzem. Natrzeć nim królika. Włożyć do naczynia żaroodpornego, podlać bulionem, przykryć plastrami boczku. Dodać pokrojoną w plastry cebulę, liście laurowe, ziele i pieprz w kulkach. Piekarnik nagrzać do 190 stopni, wstawić królika, piec przez godzinę podlewając powstałym sosem. Po tym czasie królika wyjąć, powstały sos wymieszać ze śmietaną, doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Królika pokroić na porcje, podawać polanego sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak