Sałatka ziemniaczano-szpinakowa

Sałatka ziemniaczano-szpinakowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1/2 kg
  • marchew

    2 szt
  • szpinak świeży

    1/2 kg
  • ser żółty

    15 dag
  • jabłka

    2 szt
  • sok z cytryny

    1 łyżka
  • masło

    1 łyżka
  • majonez

    1/2 szkl
  • jogurt naturalny

    1/2 szkl
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki i marchewkę umyć i ugotować, odcedzić, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Do garnka wlać wodę, osolić, dodać masło, włożyć umyty szpinak i gotować przez 2-3 minuty. Następnie osączyć na sicie i grubo pokroić. Jabłka obrać, usunąć gniazda nasienne, zetrzeć na tarce o dużych otworach, skropić sokiem z cytryny. Ser żółty pokroić w kostkę lub zetrzeć na grubej tarce. Wszystkie składniki włożyć do salaterki, dodać majonez wymieszany z jogurtem, przyprawić do smaku solą i pieprzem, delikatnie wymieszać. Podawać z pieczywem i wędliną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

olkaaa

08.05.2013 07:41
super przepis

IlonaAlbertos

05.11.2012 19:34
Będę musiała spróbować sałatki, zapowiada się smakowicie.

Motorek

02.06.2012 09:19
smaczna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat