Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny twarożek śniadaniowy :)
Do miski wrzucamy dobrej jakości twaróg, jak taki znaleźć? Przede wszystkim patrzymy na skład, aby był jak najbardziej naturalny, ale najwięcej zdziała tu po prostu doświadczenie. Najlepiej jak się ma dostęp do twarogów wiejskich, ale w dużych miastach jest to mało możliwe. Także, gdy mamy już twaróg dodajemy do niego śmietanę, i mieszamy, ilość śmietany uzależniona od konsystencji jaką chcemy uzyskać :)
Szczypiorek ( tyle ile chcemy ) kroimy drobniutko i wrzucamy do twarogu, rzodkiewkę kroimy w drobną kostkę i również wrzucamy do miski, Świeżą bazylię ( która niesamowicie podnosi walory smakowe twarożku ) również siekamy i mieszamy z twarożkiem. Na koniec doprawiamy pieprzem ziołowym, solą i czarnym pieprzem ;) Voila.
Twaróg najlepiej smakuje gdy jest pięknie podany. Kładę go na liście sałaty i rukoli. Kroję pomidorka, dodaje dwa plastry wędliny i kilka oliwek. Takie śniadanie pozytywnie nastraja :)