Śledzie po japońsku

Śledzie po japońsku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jabłko

    2 szt
  • śmietana 22%

    250 g
  • sok z cytryny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • natka pietruszki

    garść
  • filety śledziowe

    400 matiasy
  • cebula

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Śledzie odsączyć z oleju i pokroić na kawałki \"na jeden kęs\" (mniej więcej 1x2 cm). Wrzucić je do salaterki. Dodać cebulę pokrojoną w kostkę. Jabłko obrać, pokroić w kostkę wielkości zbliżonej do kawałków cebuli i dodać do śledzi. Dodać posiekaną natkę pietruszki oraz pozostałe składniki (ostrożnie z solą - śledzie same w sobie są słone). Wymieszać i podawać.
Pyszne do ziemniaków pieczonych w mundurkach lub gotowanych, młodych kartofli.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Dorota71

22.09.2010 13:02
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat