Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Skubaniec

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaj
5
smalec
3 łyżki
margaryna
1 kostka
mąka
3 szklanka
cukier
30 dag
kakao
1 łyżka
kartoflanka
2 łyżki
proszek do pieczenia
2 łyżeczki
agrest
czarna porzeczka
śliwki

Przepis i sposób przygotowania na: Skubaniec

Żółtka, margarynę, smalec i 10 dag cukru ukręcić na puszystą masę, dodać mąkę i proszek. Rozdzielić na 3 części, do jednej dodać kakao. Rozłożyć na blachę jedną część jasną, jedną ciemną na to owoce, na owoce ubite białka z cukrem i wymieszane z kartoflanką. Na wierzch potrzeć resztę ciasta. Po upieczeniu polukrować.
Pieczemy 35-40 min w temp.180C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak