Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

zapiekanka łowicka

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniak
1/2 kg
twaróg
40 dag
sól
do smaku
Sklep Prymat
pieprz
do smaku
Sklep Prymat
majeranek
troche
Sklep Prymat
mleko
2 szkl
masło
2 łyżki
jaja
3 sztuki
tłuszcz
trochę
Bułka tarta klasyczna Prymat
trochę

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka łowicka

Ziemniakí umyć, obrać, opłukać i ugotować. Gdy ostygną, zemleć w maszynce, dodać twaróg oraz sparzoną wrzącym mlekiem, a następnie ostudzoną kaszę krakowską. Dodać jaja, przyprawy oraz masło i starannie wyrobić; dosypać trochę tartej bułki. Naczynie wysmarować tłuszczem j wysypać tartą bułkę; napełnić przygotowaną masą i zapiec w piekarniku. Podawać z sosami lub kwaśną śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak